Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση για τα 3 χρόνια της καταστροφής και της αναδημιουργίας του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Γενάρη, παρά την παγωνιά, η συνάντηση της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων για τα 3 χρόνια από την καταστροφή και την αναδημιουργία του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Κατά τη συνάντηση έγιναν συλλογικές εργασίες καθαριότητας του χώρου και φροντίδας των δέντρων καθώς επίσης παρέμβαση με μικροφωνική και έκθεση φωτογραφίας για τα τρία χρόνια του αγώνα.  Η συνάντηση συνεχίσθηκε, λόγω του κρύου, στην κατειλημμένη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης με συλλογική κουζίνα και ρεμπέτικη μουσική.


 

Να θυμίσουμε ότι στις 26 Γενάρη 2009 συνεργεία του Δήμου ισοπέδωσαν το πάρκο με σκοπό τη δημιουργία ιδιωτικού πάρκινγκ. Κάτοικοι της περιοχής και αλληλέγγυοι απέτρεψαν την τσιμεντοποίηση, αναδιαμόρφωσαν το πάρκο ξανακάνοντάς το έναν δημόσιο - πράσινο χώρο ανοιχτό σε όλους και εστία κοινωνικού αγώνα. Σήμερα ο Καμίνης, συνεχίζει το έργο του Κακλαμάνη κόβοντας το νερό στο πάρκο, ενώ ταυτόχρονα υπόσχεται την καταστροφή και την ερημοποίηση και άλλων δημόσιων ελεύθερων χώρων και την καταστολή κατειλημμένων χώρων, όπως της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η αυτοοργάνωση και η συλλογική κινητοποίηση των αγωνιζόμενων, με δενδροφυτεύσεις, δημιουργία παιδικής χαράς, διοργάνωση πλήθους εκδηλώσεων αντίστασης και αδιάλειπτη φροντίδα του πάρκου αυτά τα τρία χρόνια, απέτρεψαν την ερημοποίηση του Πάρκου και την εγκατάλειψή του. Ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του πάρκου, και για την υπεράσπιση του ανοιχτού, δημόσιου χαρακτήρα του, μακριά από κάθε λογική εμπορευματοποίησης, γκετοποίησης και αντικοινωνικής χρήσης του, συνεχίζεται. Αγώνας όχι μόνο για την υπεράσπιση των πράσινων και δημόσιων χώρων, αλλά και συνολικά της ζωής μας, απέναντι στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το ρατσισμό και τη λεηλασία της φύσης.

ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΑΜΙΝΗ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!