Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια από τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις πογκρόμ σε βάρος χιλιάδων μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα. Αστυνομικά σώματα όλων των ειδών πραγματοποιούν καθημερινά  μαζικές συλλήψεις σε δρόμους, πλατείες, σε χώρους δουλειάς και σε σπίτια, όπου εργάζονται και μένουν μετανάστες.

Η επίσημη κρατική επιχείρηση, που ονομάστηκε κατ’ ευφημισμό «Ξένιος Δίας» -στην πραγματικότητα Άξενος Δίας-, έχει και την παρακρατική εκδοχή της: την εγκληματική δράση ρατσιστικών και φασιστικών συμμοριών που πραγματοποιούν δολοφονικές και άλλες αιματηρές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, όπως η δολοφονία του 19χρονου Μαροκινού μετανάστη στην Ομόνοια στις 12 Αυγούστου. Παρόμοια ρατσιστική επίθεση έγινε το βράδυ της Κυριακής 2 Σεπτέμβρη και στη γειτονιά μας, στην οδό Πατησίων απέναντι από το Πάρκο της Κύπρου, όπου ένας αφρικανός μετανάστης τραυματίστηκε από μαχαίρια φασιστοειδών που επέβαιναν σε μηχανάκια.

Η καταδίωξη σήμερα των φτωχότερων και πιο άγρια εκμεταλλευόμενων ανθρώπων της κοινωνίας, των μεταναστών, τόσο από τα επίσημα τάγματα εφόδου του κράτους όσο και από τις παρακρατικές συμμορίες που συμπληρώνουν το κρατικό έγκλημα, δεν αφορά μόνο τους ίδιους τους μετανάστες, αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις συνοδεύονται από την αντίστοιχη κρατική προπαγάνδα που πάντοτε στοχοποιεί τα πιο αδύναμα και φτωχότερα κοινωνικά στρώματα ως υπεύθυνα για όλα τα δεινά.  Έτσι αποπροσανατολίζεται  η οργή των καταπιεσμένων από τους πραγματικά υπεύθυνους για το κατεξοχήν έγκλημα σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας: την άγρια επίθεση του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, με σειρά αντιεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων, που οδηγεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση. Με αυτή την επίθεση επιχειρείται η δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου οι έννοιες της ισότητας, της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης θα εξαφανιστούν για να πάρουν τη θέση τους ο φόβος, η μισαλλοδοξία, η εξατομίκευση και ο κοινωνικός κανιβαλισμός, ώστε τα αφεντικά να προχωρούν ανενόχλητα στη λεηλασία της ζωής όλων μας.
 Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο στόχαστρο της καταστολής -με τη συνοδευόμενη προπαγάνδα ότι λειτουργούν σε βάρος της «ανάπτυξης» και της «οικονομικής ευημερίας»- χτες ήταν οι απεργοί εργάτες της Χαλυβουργίας. Σήμερα αυτοί που δαιμονοποιούνται και βαφτίζονται ως «απειλή για την οικονομία και την ασφάλεια της χώρας» είναι οι μετανάστες. Αύριο στο στόχαστρο  θα είναι οι διαδηλωτές, οι αγωνιστές, ο κάθε καταπιεσμένος που αρνείται να  αποδεχτεί σιωπηρά το μέλλον που του επιφυλάσσουν τα αφεντικά: τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την υποταγή.

Η καταδίωξη σήμερα των μεταναστών αποτελεί μέρος της συνολικότερης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει τα αφεντικά στην κοινωνία και αφορά κάθε καταπιεζόμενο άνθρωπο, ντόπιο ή μετανάστη εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο.
Απέναντι  στα κρατικά και παρακρατικά πογκρόμ να αντιτάξουμε τους συλλογικούς κοινούς αγώνες, ντόπιων και μεταναστών, στις γειτονιές, στις πλατείες και τους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία και τις σχολές, ενάντια στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια, το φόβο, το ρατσισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό.
Για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ-ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ
 ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

5 Σεπτέμβρη 2012
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων