Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ


Επειδή τις τελευταίες ώρες έχει ξεκινήσει μια παραφιλολογία σχετικά με το κάλεσμα που έχουμε απευθύνει ως ταξικό μέτωπο μαζί με τη συνέλευση αντίστασης και αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, στα γραφεία του ΣΕΛΜΑ στην Αθηνάς από μια μερίδα συναδέλφων(;), νιώθουμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Αφενός η αίθουσα δόθηκε ύστερα από συνεννόηση με το προεδρείο του ΣΕΛΜΑ και αφετέρου θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα των μελών του σωματείου να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του.

Η επιχείρηση φίμωσης των φωνών που αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για περαιτέρω εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και ξεπούλημα των υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του υπουργείου και της διοίκησης, καλυπτόμενη από ένα μανδύα συντεχνιακής αντίληψης.

Τα σωματεία υπάρχουν για να συνδέονται με την κοινωνία, και ιδιαίτερα με όσους αγωνίζονται. Για να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις ανάγκες των μελών τους, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα τις ανάγκες όλων των εργαζομένων.

Ως σχήμα έχουμε ξεκάθαρη ταξική προσέγγιση τόσο εντός του χώρου εργασίας όσο και στην κοινωνία γενικότερα. Έχουμε κάνει με μια σειρά ανακοινώσεων, ξεκάθαρη τη θέση μας για τη σύνδεση που απαιτείται να κάνουμε με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Αυτή η σύνδεση γίνεται τόσο με κοινή παρουσία σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις όσο και επικοινωνώντας με τους συναδέλφους ζητήματα που ξεπερνούν τα στενά πλαίσια της εργασίας μας.

Το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης συμπυκνώνει αυτή την αντίληψη, καθώς κατά τη γνώμη μας υπερασπίζεται με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών ενώ ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων, ντόπιων και μεταναστών, και αποτελεί το σημείο σύμπλευσης και συντονισμού όλων όσων αγωνίζονται για συγκοινωνίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Η δημιουργία αυτού του μετώπου ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και τη συνολική αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών είναι ένα μόνο βήμα στην κατεύθυνση ενός μαχητικού, ταξικού, αδιαμεσολάβητου και από τα κάτω συνδικαλισμού.