Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από την παρέμβαση στον σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής την Τρίτη 15/5 ενόψει της πορείας προς το υπουργείο μεταφορών την Παρασκευή 18/5

Την Τρίτη 15/5, με αφορμή το κλείσιμο των μπαρών σε 14 σταθμούς των γραμμών 2 και 3 και ενόψει της πορείας προς το υπουργείο μεταφορών την Παρασκευή 18/5, πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στον σταθμό μετρό Μέγαρο Μουσικής για περίπου μία ώρα.

Όταν ξεκίνησε να διαβάζεται το κείμενο και ρίχτηκαν μερικά τρικάκια στον σταθμό, ο αστυνομικός που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε βάρδια προσπάθησε να διακόψει την παρέμβαση, δηλώνοντας με βεβαιότητα ότι αυτά απαγορεύονται. Τελικά, αφού επικοινώνησε με τους ανωτέρους του, δεν εμφανίστηκε ξανά.

Οι αντιδράσεις των επιβατών ήταν στο σύνολό τους θετικές, όπως θετική ήταν και η συνεννόηση με τον συνάδελφο - σταθμάρχη. Η «διακριτική» παρακολούθηση από τους υπεύθυνους ασφάλειας της ΣΤΑΣΥ αναμενόμενη.

Υ.Γ. Ενδεικτικό της ενόχλησης των διοικήσεων για τις προσπάθειες σύνδεσης εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών αποτελεί το βάψιμο του τοίχου έξω από το αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. στον Πειραιά, την αμέσως επόμενη μέρα από την παρέμβαση που πραγματοποιήσαμε. Ένας τοίχος που δεν είχε βαφτεί για δεκαετίες «φρεσκαρίστηκε», προκειμένου να σβηστούν τα συνθήματα που καλούσαν σε κοινούς αγώνες...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΗ

Συγκέντρωση 12:30 μ.μ. στον σταθμό Κατεχάκη

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση