Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ενημέρωση - Συζήτηση στα γραφεία του σωματείου ΣΕΛΜΑ, το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ.



ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και το κλείσιμο των μπαρών είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών και κομβικής σημασίας για την υλοποίησή της. Οδηγεί μεταξύ άλλων στην εντατικοποίηση της εργασίας στα ΜΜΜ και την επίταση του ελέγχου και των αποκλεισμών. Όσοι και όσες αντιστέκονται στην εφαρμογή τους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη στοχοποίηση και την καταστολή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Οι κλειστές μπάρες με τις ασφυκτικές συνθήκες και τους κινδύνους που δημιουργούν σε όλους μας, αποσκοπούν αποκλειστικά στο να καταστούν οι συγκοινωνίες ένα πλήρως ελεγχόμενο και εμπορευματοποιημένο προϊόν. Η επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίηση προχωράει σταθερά με όλο και περισσότερους εργαζομένους στις συγκοινωνίες να απασχολούνται από ιδιώτες εργολάβους με ανύπαρκτα εργατικά δικαιώματα και κακοπληρωμένοι. Με την πλήρη εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών και την αντιμετώπιση των επιβάτων σαν πελατών.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Απέναντι στις συνθήκες “ζούγκλας” που επιχειρούν να επιβάλουν στην κοινωνία, η απάντηση βρίσκεται στη συμπόρευση, στους κοινούς αγώνες που πρέπει να δώσουμε εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες, ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, στους αποκλεισμούς, στην εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Να απαντήσουμε συλλογικά στις στοχοποιήσεις και τις απειλές, να μην επιτρέψουμε να επικρατήσει ο κοινωνικός κανιβαλισμός. Να βρεθούμε από κοινού στο δρόμο του αγώνα για την πραγματική κάλυψη των αναγκών μας. Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ και δεν πρέπει να λειτουργεί με λογικές κέρδους και ζημιών. Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες να αντισταθούμε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

Ενημέρωση - Συζήτηση, ΣΑΒΒΑΤΟ 16/12, 18:00

Αθηνάς 67 (Ομόνοια) στα γραφεία του σωματείου ΣΕΛΜΑ

Ταξικό Μέτωπο - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων
του κλάδου του επισιτισμού
Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση
Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων
Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής