Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Ενημέρωση από τη συμμετοχή του Συντονισμού Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση στη διαδήλωση για τις ελεύθερες μετακινήσεις προς το υπουργείο Μεταφορών


Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 150 συναγωνιστές και συναγωνίστριες. Εκτός από το πανό της Πρωτοβουλίας που έγραφε “Για κράτος και κεφάλαιο δεν κάνουμε θυσίες - ελεύθερες για όλους/ες οι συγκοινωνίες” και του Συντονισμού που έγραφε “Για κράτος και κεφάλαιο δεν κάνουμε θυσίες - Δημόσιες και ελεύθερες οι συγκοινωνίες”, υπήρχαν τα πανό του Ταξικού Μετώπου - Πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες “Κοινοί αγώνες εργαζομένων στα Μ..Μ.Μ. κα επιβατών – Καμία θυσία για κράτος και κεφάλαιο - Ελεύθερες μετακινήσεις για όλους”, των ελευθεριακών σχημάτων Αθήνα - Πειραιά & αυτόνομων σχημάτων ΕΜΠ “Δωρεάν σίτιση, στέγαση, σπουδές - Ελεύθερες μετακινήσεις όλους/ες” και της αναρχικής φοιτητικής συνέλευσης “Αροδαμός” που έγραφε “Καμία θυσία για κράτος και κεφάλαιο - Ελεύθερες μετακινήσεις για όλες και όλους”.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και για περίπου μία ώρα διαβάζονταν τα κείμενα της Πρωτοβουλίας και του Συντονισμού ενώ μια ομάδα φοιτητών πραγματοποιούσε παρέμβαση στο εσωτερικό του σταθμού μοιράζοντας κείμενα και κρατώντας ανοιχτές τις μπάρες. Στη συνέχεια πορευτήκαμε επί της Μεσογείων μέχρι και το υπουργείο Μεταφορών. Τόσο κατά τη διάρκεια της πορείας όσο και κατά την παραμονή μας έξω από το υπουργείο φωνάζονταν συνθήματα όπως “ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ”, “ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΓΚΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ” και άλλα.

Έξω από το υπουργείο παραμείναμε για περίπου μισή ώρα, όπου 3-4 άτομα μπήκαν στον εσωτερικό χώρο προκειμένου να μοιράσουν κείμενα στους εργαζομένους, ενώ λίγο πριν την αποχώρησή μας γράφτηκαν συνθήματα για τις ελεύθερες μετακινήσεις. Αφού ο κόσμος επέστρεψε στο σταθμό Εθνική Άμυνα, ακολούθησε παρέμβαση στο εσωτερικό του σταθμού και άνοιγμα των μπαρών από τους παρευρισκόμενους.

Η διαδήλωση της 18ης Μαΐου αποτελεί την ολοκλήρωση μιας σειράς δράσεων και κινητοποιήσεων. Από τις αρχές του μήνα σε συνεννόηση με την Πρωτοβουλία φοιτητών συμμετείχαμε στις ταυτόχρονες παρεμβάσεις που είχαν προγραμματίσει, στηρίζοντας την παρέμβαση στο σταθμό του Μετρό Συγγρού - Φίξ στις 3/5, ενώ στις 14/5 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση έξω από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά και στις 15/5 με αφορμή το συνολικό κλείσιμο των μπαρών σε μια σειρά σταθμών κάναμε παρέμβαση στο σταθμό του Μετρό Μέγαρο Μουσικής.

“…Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στην επιδίωξη διαμόρφωσης όρων «ζούγκλας» στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ. Σπάμε τον φόβο, την αδράνεια, την εξατομίκευση, την υποταγή και δυναμώνουμε τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής. Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στον οποιοδήποτε περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης μας!”

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

e-mail επικοινωνίας: seseem@espiv.net

Επόμενη ανοιχτή συνέλευση
του Συντονισμού Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες
και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση
την Παρασκευή 1 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα
στα γραφεία των σωματείων στη Λόντου 6 (Εξάρχεια)