Συνέλευση: κάθε Tετάρτη, 5.00 μ.μ., Πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κυριακή 31 Γενάρη: Εκδηλώσεις στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων 7 χρόνια μετά την καταστροφή του από το Δήμο Αθηναίων



Κυριακή 31 Γενάρη

Έκθεση φωτογραφίας από την καταστροφή και την αναδημιουργία του Πάρκου και από δράσεις της Συνέλευσης

11 π.μ. Φροντίζουμε όλοι μαζί τα δέντρα του Πάρκου, φυτεύουμε νέα και χτίζουμε τη βρύση!

12 μ. Δημιουργικό παιχνίδι για παιδιά

2 μ.μ. Συλλογική Κουζίνα


ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Στις 26 Γενάρη του 2009, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων με εντολή του τότε δημάρχου Ν. Κακλαμάνη κατέστρεψαν το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, ξεριζώνοντας τα αιωνόβια δέντρα του με σκοπό την παράδοσή του σε ιδιωτική εταιρεία πάρκινγκ.

Η τσιμεντοποίηση του πάρκου αποτράπηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση και μαχητική αντίσταση των κατοίκων της περιοχής και αλληλέγγυων που με συλλογική προσπάθεια το αναδημιούργησαν φυτεύοντας 150 νέα δέντρα και θάμνους, μετατρέποντάς το και πάλι σε έναν ανοιχτό δημόσιο πράσινο χώρο και εστία κοινωνικού αγώνα.

Επτά χρόνια μετά την καταστροφή του, παρά τις συστηματικές μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής και του κράτους, εξακολουθούμε να αντιστεκόμαστε συλλογικά, αυτοοργανωμένα, αντιθεσμικά και ακηδεμόνευτα ενάντια στην εμπορευματοποίηση, τη γκετοποίηση και την αντικοινωνική χρήση του και να υπερασπιζόμαστε τον ανοιχτό κοινωνικό χαρακτήρα του.

Σήμερα, που το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας υφίσταται τις συνέπειες της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και αφεντικών, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε κάθε εστία αντίστασης ενάντια στη φτώχεια, το φόβο, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό και την καταστολή για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων